Ένας νέος μοντέρνος χώρος υψηλής αισθητικής έκανε την εμφάνισή του πριν από λίγο καιρό στην Αθήνα. Ό λόγος για το νέο εστιατόριο στο ισόγειο του ξενοδοχείου Divani Caravel με την international αύρα, αλλά και το παιχνιδιάρικο όνομα Juju.

Η πολύ προσεγμένη αισθητική του χώρου αντικατοπτρίζεται και στις γαστρονομικές του προτάσεις. Από μία θαυμάσια λίστα με signature cocktails εγώ δοκίμασα το Saraghina, που είχε ως βάση το φλογερό ρούμι με μικρές δόσεις εσπρέσσο και τσίλι..

Η μεγάλη ποικιλία ψωμιών συνοδεύεται από βούτυρο με φύλλα χρυσού, που κλέβουν την παράσταση.

Το πολυσυλλεκτικό μενού απoδίδει ακόμη και τις πιο κλασικές προτάσεις με σύγχρονη και μοντέρνα εκδοχή.

Η "superfood" σαλάτα kale με βασιλική κινόα, ρόδι και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών έκλεψε την παράσταση, ενώ τα bao buns mε αστακό, πικάντικη μαγιονέζα και κόλιαντρο ξέφυγαν από τα τετριμμένα.

Για κυρίως επέλεξα crispy skin σολομό με γλυκόξινη σάλτσα και φασολάκια edamame με μάνγκο, ένα πιάτο γευστικά πολύ ιδιιαίτερο που θα ικανοποιούσε και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο...

Στην κάρτα του Juju θα δείτε και άλλα πιάτα πολύ ιδιάιτερα, όπως τον surreal μουσακά, το δυσεύρετο μοσχαρίσιο παγιάρ, αλλά και πιο κλασικά όπως burger.

Το μόνο μείον που βρήκα, (αν και δεν καπνίζω), είναι ότι δεν μπορείς να καπνίσεις στο πολύ όμρφο μπαρ.