Υλικά:

75 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο και έξτρα για άλειμμα της φόρμας

100 γρ. ζάχαρη

3 αυγά

2 κ.σ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

καλά τριμμένο ξύσμα από 2 λεμόνια

Για το γλάσο:

100 γρ. ζάχαρη άχνη

χυμό από ½ λεμόνι 

 

 

 

 

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη σ’ ένα μεγάλο μπολ με το μίξερ μέχρι ν’ αναμειχθούν καλά τα υλικά και ν’ ασπρίσει το μείγμα.

Όσο πιο πολύ το χτυπήσετε τόσο πιο αφράτο θα βγει το κέικ.  

Ρίχνετε μέσα και τ’ αυγά, προσθέτοντας 1-1 τη φορά και στη συνέχεια προσθέτετε στο μίξερ και το γιαούρτι. Συνεχίζετε να χτυπάτε για λίγο ακόμα και προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού.

Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτετε σιγά σιγά στο μίξερ.

Ανακατεύετε μέχρι ν’ αναμειχθούν τα υλικά και μ’ ένα κουτάλι τα ρίχνετε μέσα στη φόρμα. Ψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι το κέικ  να γινει… χρυσό και όταν τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρό.

Μόλις ψηθεί, αφαιρείτε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει μέσα στη φόρμα για λίγα λεπτά.

Αφήνετε το κέικ στη σχάρα μέχρι να κρυώσει τελείως.

 

   Στο μεταξύ, για να φτιάξετε το γλάσο, βάζετε την άχνη ζάχαρη σ’ ένα μικρό μπολ. Ρίχνετε μέσα τον χυμό λεμόνι και ανακατεύετε μ’ ένα πιρούνι για να γίνει ένα λείο, υγρό μείγμα, το οποίο αφήνετε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσετε. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε αργότερα και λίγο ακόμα χυμό λεμονιού αν πήξει πολύ το γλάσο.

Μόλις το κέικ κρυώσει, το βάζετε στην πιατέλα. Αργά μ’ ένα κουτάλι ρίχνετε το γλάσο από πάνω και αφήνετε να πέσει.