
Νομίζω πως ποτέ έως σήμερα δεν έχετε γευτεί μία τόσο νόστιμη, υγιεινή και ταυτόχρονα γευστική συνταγή με σολομό. Δοκιμάστε τη.
Υλικά για 4 μερίδες
Για τη μαρινάδα:
1 φλιτζάνι σάλτσα τεριγιάκι
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
2-4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
500 γραμμάρια φιλέτο σολομού
Για το κινόα:
3/4 φλιτζανιού κινόα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά, σε λεπτές φέτες
1 κίτρινη πιπεριά, σε λεπτές φέτες
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
1 1/2 φλιτζάνια μπιζέλια
Extras:
αλάτι και μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι, (προαιρετικά)
επιπλέον σόγια ή σάλτσα τεριγιάκι
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
1/4 φλιτζάνι φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
Οδηγίες:
Σ’ ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά όλα τα υλικά της μαρινάδας: τη σάλτσα τεριγιάκι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το τζίντζερ, την καστανή ζάχαρη και το μέλι. Τοποθετήστε τον σολομό μέσα στο μπολ ή σ’ ένα ταψί και αυτό στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 400 βαθμούς και τοποθετήστε το ταψί με τον σολωμό με το δέρμα προς τα κάτω. Ψήστε για 15-20 λεπτά.
Ενώ ψήνεται ο σολομός, προετοιμάστε το κινόα. Τσιγαρίστε το σ’ ένα τηγάνι και στη συνέχεια ρίξτε 1 1/2 φλιτζάνια νερό με αλάτι. Μειώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε μέχρι ν’ απορροφηθεί όλο το νερό.
Βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το να σταθεί γι’ άλλα 5-10 λεπτά. Ενώ μαγειρεύετε το κινόα, σ’ ένα άλλο τηγάνι προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το τζίντζερ και τις πιπεριές. Προσθέστε τη ζάχαρη, τα μπιζέλια και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμα.
Στο τέλος, αναμίξτε το κινόα με τα λαχανικά. Σερβίρετε ομοιόμορφα σε πιάτα, τοποθετώντας τον σολομό από πάνω και πασπαλίζοντας με σουσάμι και κόλιαντρο.
Comments (0)