Η σημερινή συνταγή είναι λαχταριστή και κρεμώδης. Επειδή όμως έχει μία εξαιρετική σάλτσα με βάση το γάλα δίνει την αίσθήση ότι δεν τρώτε ατελείωτα φορτία από ζυμαρικά.

 

Υλικά:

2 1/2 φλιτζάνια μαγειρεμένο κοτόπουλο

1 συσκευασία λαζάνια

170 γραμμάρια σπανάκι

1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό, αποξηραμένο

2 κ.σ. σκόρδο

220 γραμμάρια μανιτάρια

1 φλιτζάνι κρεμμύδι

1 κουταλάκι ρίγανη

1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 κουταλάκι αλάτι Kosher

1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

1/2 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού

2 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 1/2 φλιτζάνια γάλα

1 1/4 φλιτζάνια τυρί μοτσαρέλα

1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα

 

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Θερμάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε λάδι και στη συνέχεια το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια, το βασιλικό, τη ρίγανη, το κόκκινο πιπέρι και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. 

Σοτάρετε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υγρά έχουν εξατμιστεί από τα μανιτάρια πριν προχωρήσετε.

Ανακατέψτε το σπανάκι και μαγειρέψτε το μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατέψτε το μαγειρεμένο κοτόπουλο. Αφήστε το στην άκρη.

 

Σε μια μικρή κατσαρόλα, συνδυάστε το ζωμό κοτόπουλου, το γάλα, το μοσχοκάρυδο και το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να αναβλύζει το μίγμα γύρω από τις άκρες, χτυπήστε σταδιακά το αλεύρι και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να φουσκώσει λίγο, περίπου 5 λεπτά. Ανακατέψτε την παρμεζάνα και στη συνέχεια, αφαιρέστε το σκεύος από τη φωτιά.

 

Ρίξτε ½ φλιτζάνι σάλτσα στο κάτω μέρος από το ταψί, μετά στρώστε  λαζάνια,  κοτόπουλο, 1 φλιτζάνι σάλτσα και ¼ φλιτζανιού μοτσαρέλα, φροντίζοντας τα ζυμαρικά να καλύπτονται με σάλτσα. Μπορείτε να τα πιέσετε και ελαφρά. 

 

Επαναλάβετε 3 ακόμα στρώματα με ζυμαρικά, κοτόπουλο, σάλτσα και τυρί. Το τελευταίο στρώμα θα έχει λίγο περισσότερη σάλτσα και το υπόλοιπο τυρί πάνω.

 

Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 25 λεπτά. Στη συνέχεια, βγάλτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για 15 λεπτά ακόμη. Εάν επιθυμείτε, ​​ψήνετε για 2-3 λεπτά ακόμη για να ένα πιο χρυσαφί-μπρονζέ χρώμα.