Όταν έχουμε ένα τραπέζι, αναζητούμε πρωτότυπες και όμορφες συνταγές, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Σήμερα σάς έχω τρεις προτάσεις για ορεκτικά, που δεν θα σας πάρουν πολύ χρόνο και θα εντυπωσιάσουν τους φίλους σας.

 

Μπορείτε να κάνετε μικρά χριστουγεννιάτικα δεντράκια με τρία μόνο υλικά. Θα πάρετε μικρά ντοματίνια, θα τα κόψετε στη μέση και θα τα χρησιμοποιήσετε ως βάση. Θα κόψετε λεπτές φλύδες αγγουριού και θα περάσετε κάθε μία από αυτές σ’ ένα ξύλινο καλαμάκι, φροντίζοντας, όσο ανεβαίνετε προς τα πάνω, το γύρισμά σας να είναι μικρότερο. Στο τέλος, θα καρφώσετε ένα μικρό καρότο σε σχήμα αστεριού.

 

Μία δεύτερη πρόταση είναι να στολίσετε μία πιατέλα με κύβους τυριών και ντοματίνια, σε σχήμα δέντρου, όπως στη φωτό. Ως βάση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά στικ κράκερς. Πραγματικά πολύ εύκολο και γρήγορο.

 

 

Στην ίδια λογική είναι και η τρίτη πρόταση: Μπορείτε να βάλετε ως βάση μία πρασινάδα και στη συνέχεια, να κάνετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με τυράκια κομμένα σε κύβους, ντοματίνια και αλλαντικό της αρεσκείας σας.