Αν θέλετε να συνοδεύσετε το καφέ ή το τσάι σας μ’ ένα λαχταριστό γλύκισμα, πρέπει να δοκιμάσετε αυτά τέλεια γεμιστά κουλουράκια.

 

Υλικά:

160 γρ. βούτυρο

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

110 γρ. τυρί κρέμα

1 αυγό

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

3 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση

  μαρμελάδα της αρεσκείας σας

 

Προετοιμασία:     

 Αρχικά, περνάτε από σίτα το αλεύρι με το μπέικιν και τα τοποθετείτε σ’ ένα μπολ. Χτυπάτε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ με το σύρμα πολύ καλά μέχρι ν’ αφρατέψει πολύ καλά το μείγμα και στο τέλος προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύοντας για λίγο. 

 

         Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Στη συνέχεια, τη βγάζετε από το ψυγείο και την απλώνετε  με τον πλάστη αφού την έχετε βάλει ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και αφού πρώτα την πασπαλίσετε με αρκετό αλεύρι για να μη σας κολλήσει. 

         Το φύλλο πρέπει να είναι περίπου 3-4 χιλιοστά. 

 

         Παίρνετε 2 τσέρκια, ένα στρογγυλο με διάμετρο 6 εκ. και ένα 4 εκ. στρόγγυλο ή αστεράκι αντίστοιχα. Χωρίζετε τη ζύμη στα 2 και κάνετε με το τσέρκι των 6 εκ. στρόγγυλους δίσκους (θα είναι οι πάτοι).

 

         Με την άλλη μισή ζύμη κάνετε δίσκους με το τσέρκι διαμέτρου 6 εκ. και σε κάθε δίσκο κάνετε τρύπα ή αστεράκι με το τσέρκι διαμέτρου 4 εκ.

Απλώνετε τα μπισκότα σας σε λαδόκολλα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 13-15 λεπτά.

 

         Στο τέλος, τ’ αφαιρείτε από τον φούρνο, αφήνετε να κρυώσουν καλά και μετά γεμίζετε τα κουλουράκια με μαρμελάδα της αρεσκείας σας!