Το κοτόπουλο είναι μία τροφή που μπαίνει κάθε εβδομάδα στα περισσότερα σπίτια. Για να μην είναι βαρετό και συνηθισμένο, καλό είναι να δοκιμάζετε να το μαγειρεύετε μα διαφορετικούς τρόπους κάθε φορά. Γι’ αυτό και σήμερα σάς προτείνω αυτή τη συνταγή. Δοκιμάστε τη!

 

 

Συστατικά:

1 κ.σ. ελαιόλαδο

4 μπούτια κοτόπουλο, χωρίς δέρμα και κόκαλα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών piri piri

350 γρ. ρύζι μπασμάτι

650 ml ζωμό κοτόπουλο

1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες

1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες

1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες

3 μεγάλες ντομάτες

½ ματσάκι μαϊντανό

2 κόκκινες πιπεριές τσίλι (προαιρετικά)

½ λεμόνι, κομμένο σε φέτες για το σερβίρισμα

 

Προετοιμασία:

Κόβετε τα μπούτια κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια και τα μαρινάρετε με 1 κ.σ. μείγμα piri piri.

Τα βάζετε στο τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και περιμένετε να πάρουνε χρώμα και από τις δύο πλευρές (1-2 λεπτά από την κάθε μεριά).

   Μόλις είναι έτοιμα τ’ αποσύρετε και τ’ αφήνετε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι, αφού χαμηλώσετε τη φωτιά, προσθέτετε τα κρεμμύδια και τ’ αφήνετε να μαλακώσουν για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας που και που. Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα.

Προσθέτετε το σκόρδο, 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών piri piri και τ’ ανακατεύετε.

Έπειτα, προσθέτετε και το ρύζι, ανακατεύοντας καλά για 1 λεπτό.

Ρίχνετε τον ζωμό κοτόπουλο, τα μπούτια κοτόπουλο μαζί με τα υγρά τους, τις πιπεριές, ανακατεύετε ελαφρά και σκεπάζετε το τηγάνι.

Αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 25 λεπτά.

5 λεπτά πριν τελειώσει η διαδικασία, χοντροκόβετε τις ντομάτες, τις πιέζουμε λίγο ή τις σουρώνετε να χάσουν τα πολλά υγρά τους και τις προσθέτετε στο τηγάνι.

Όταν είναι έτοιμο, αποσύρετε από τη φωτιά.

Πασπαλίζετε με μαϊντανό και γαρνίρετε με τις φέτες λεμονιού.

Αν σας αρέσει το καυτερό, γαρνίρετε και με πιπεριές τσίλι.