Το καρπούζι είναι το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού. Δοκιμάστε να το εντάξετε στην κουζίνα σας μέσα από διαφορετικές δροσερές συνταγές. Μία από αυτές είναι και το γκασπάτσιο καρπουζιού.

 

Υλικά: 

4 φλιτζάνια καρπούζι, χωρίς σπόρους και κομμένο σε κύβους 

1 φλιτζάνι αγγούρι, ξεφλουδισμένο, χωρίς σπόρους σε μικρούς κύβους 

1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους 

1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους 

1 καυτερή πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους 

3 καρδιές από σέλινο κομμένες σε μικρά κυβάκια 

1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 

1/4 φλιτζανιού φρέσκο ​​δυόσμο, ψιλοκομμένο 

1/4 φλιτζανιού φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο 

Χυμό από μισό λάιμ

2 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί 

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 

Κρέμα γάλακτος για το γαρνίρισμα 

 

 

Προετοιμασία:

Σ΄ ένα μπλέντερ, πολτοποιήστε το καρπούζι μέχρι να γίνει λείο. Ρίξτε το πολτοποιημένο καρπούζι σ’ ένα μεγάλο μπολ. 

 

Προσθέστε το αγγούρι, τις πιπεριές, το σέλινο, το κρεμμύδι, τα βότανα, τον χυμό λάιμ και το αλάτι. Ανακατέψτε, έως ότου αναμειχθούν καλά. 

 

Καλύψτε το γκασπάτσιο με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. 

 

Πασπαλίστε με αλάτι, και δοκιμάστε το. 

 

Μοιράστε το γκασπάτσιο σε επιμέρους μπολ και σερβίρετε με μια κουταλιά κρέμα γάλακτος.