Οι γρανίτες mojito με γεύση ακτινίδιο είναι ό,τι πιο δροσιστικό και απολαυστικό για το καλοκαίρι. Σε ταξιδεύουν σε παραλίες με έντονη μουσική και πολύχρωμο σκηνικό. Είμαι σίγουρη πως οι ενήλικες θα τις λατρέψουν τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες και οι μικροί θ’ αλλάξουν γνώμη για τα φρούτα.

Υλικά
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα δυόσμου
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού ρούμι (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι φρέσκο​​χυμό λάιμ
5-6 αποφλοιωμένα ακτινίδια
 
Προετοιμασία
Σ’ ένα μέτριο τηγάνι τοποθετήστε το νερό και τη ζάχαρη, ώστε να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και προσθέστε φύλλα δυόσμου. Αφήστε το μίγμα να σιγοβράσει για περίπου 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα φύλλα δυόσμου και ρίξτε το σιρόπι σ’ ένα μπλέντερ. Προσθέστε το ρούμι, το φρέσκο​χυμό λάιμ και 4 ακτινίδια. (Αν επιθυμείτε, μπορείτε ν’ αφαιρέσετε τους σπόρους από τ’ ακτινίδια)!
 
Χύστε το μίγμα σε μικρά κύπελλα και τοποθετήστε μέσα σ’ αυτά ξυλάκια ή μικρά stics και αφήστε τα να παγώσουν.
 
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα είδη φρούτων όπως:
Καρπούζι
Μάνγκο
Φράουλα
Βατόμουρο