Πάντα ψάχνω νόστιμες και εύκολες συνταγές για το ψάρι. Η σημερινή συνταγή ταιριάζει και στα δύο και είναι τόσο…. γευστική. 

 

Τα φιλέτα μπακαλιάρου, εάν τα τρίψετε μ’ ένα γευστικό μείγμα μπαχαρικών πριν από το ψήσιμο, αγγίζουν την… τελειότητα.

 

Υλικά:

Συστατικά

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό

½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι

½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

¼ κουταλάκι κύμινο

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

2 κουταλιές της σούπας έξτρα-παρθένο ελαιόλαδο

2 φιλέτα μπακαλιάρου 

1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο

Ξύσμα και τον χυμό από 2 λάιμ

Μαγειρεμένο καστανό ρύζι και καλαμπόκι για το σερβίρισμα

 

Προετοιμασία:

Σ’ ένα μπολ αναμείξτε τα μπαχαρικά σας και τρίψτε μ’ αυτά τα φιλέτα μπακαλιάρου και από τις δύο πλευρές. Αφήστε τα φιλέτα σας να σταθούν για τουλάχιστον 30 λεπτά, μέσα στο ψυγείο, ώστε να εισχωρήσουν και ν’ απορροφηθούν καλά.

 

Στο μεταξύ, μπορείτε να ετοιμάσετε τη σως σας με το λάιμ, το ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο. 

 

Το ψήσιμό σας θα κρατήσει 12 λεπτά και η επιτυχία είναι δεδομένη.

 

Μπορείτε να το συνοδεύσετε με καστανό ρύζι και καλαμπόκι. Το ρύζι θ’ απορροφήσει τη νοστιμιά από το βούτυρο και το λάιμ ενώ η γλυκύτητα από το καλαμπόκι εξισορροπεί πραγματικά τα πάντα.