Υλικά

  • 1 φλιτ. ποπ κορν
  • 1 κουτ. της σούπας αλάτι
  • 2 φλιτ. ζάχαρη
  • 1 φλιτ. νερό
  • 1 βανίλια
  • 6 κουτ. της σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 3 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και ρίχνετε μέσα το καλαμπόκι. Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι και κουνάτε την συνεχώς μέχρι να «σκάσουν» όλοι οι σπόροι.  Βγάλτε το καλαμπόκι από την κατσαρόλα και τοποθετήστε το σ’ ένα μεγάλο ταψί.

Σ’ ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε τη ζάχαρη μαζί με το νερό. Στη συνέχεια, ρίξτε τη βανίλια και δυναμώστε τη φωτιά έως ότου βράσει το σιρόπι (περίπου 10 λεπτά). Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε μέσα τη σόδα ανακατεύοντας προσεκτικά.

Αμέσως περιχύστε την καραμέλα στο καλαμπόκι και ανακατέψτε απαλά, έτσι ώστε η καραμέλα να πάει παντού. Προσθέστε μία πρέζα αλάτι και τοποθετήστε το ποπ κορν σ’ ένα επίπεδο ταψί. Έπειτα, τα... πετάτε στο φούρνο που έχετε προθερμάνει. 
Ύστερα από κανένα μισάωρο στο φούρνο είναι έτοιμα.