Σούπα με καρότο και κορίανδρο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
Συνταγες
.

Υλικά
- 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 450 γραμμάρια καρότα, κομμένα σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού στεγνό κορίανδρο
- 1,2 λίτρα ζωμό λαχανικών
- 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κορίανδρο
- Λίγο χυμό λεμονιού
- Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το λάδι σ’ ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σκόρδο και σοτάρετε για 4 λεπτά, μέχρι ν’ αρχίσουν να μαλακώνουν. Στη συνέχεια, προσθέτετε το στεγνό κορίανδρο και τα καρυκεύματα και μαγειρεύετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το ζωμό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει για 20 λεπτά ή μέχρι τα καρότα να είναι πραγματικά μαλακά. ‘Επειτα ανακατεύετε και το φρέσκο κορίανδρο. Πολτοποιείτε τη σούπα σ’ ένα μπλέντερ και στο τέλος προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το μοσχοκάρυδο.
Comments (0)