Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 450 γραμμάρια καρότα, κομμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού στεγνό κορίανδρο
  • 1,2 λίτρα ζωμό λαχανικών
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κορίανδρο
  • Λίγο χυμό λεμονιού
  • Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σ’ ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σκόρδο και σοτάρετε για 4 λεπτά, μέχρι ν’ αρχίσουν να μαλακώνουν. Στη συνέχεια, προσθέτετε το στεγνό κορίανδρο και τα καρυκεύματα και μαγειρεύετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το ζωμό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει για 20 λεπτά ή μέχρι τα καρότα να είναι πραγματικά μαλακά. ‘Επειτα ανακατεύετε και το φρέσκο ​​κορίανδρο. Πολτοποιείτε τη σούπα σ’ ένα μπλέντερ και στο τέλος προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το μοσχοκάρυδο.