Είμαι πολύ ενθουσιασμένη σήμερα, γιατί τα tacos με κοτόπουλο είναι μία από τις αγαπημένες μου συνταγές όχι μόνο γιατί έχουν ωραία γεύση, αλλά κυρίως γιατί είναι απλά και έχουν μηδενική εργασία. 

Το αποτέλεσμα της συνταγής είναι ζουμερό και γευστικότατο κοτόπουλο που κάνει τα tacos “δολοφονικά”. Ελπίζω να την απολαύσετε όσο και εγώ!

Χρειαζόμαστε:

  • 3 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 12 τορτίγιες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 2 κύβους ζωμό κοτόπουλο
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • ½ κουτ. σούπας κύμινο σε σκόνη
  • ½ κούπα λιωμένο βούτυρο
  • 2 τσίλι ψιλοκομμένα
  • 2 κούπες γάλα
  • 1 κίτρινο τυρί (για τρίψιμο)

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι τοποθετήστε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Συνεχίστε με το σκόρδο, τα τσίλι και το κοτόπουλο, ανακατεύοντας καλά.

Έπειτα αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με το κύμινο. Βγάλτε το μείγμα από το τηγάνι και μοιράστε το στο κέντρο κάθε τορτίγιας. Αφού τα τυλίξετε καλά, τα τοποθετείτε σε μικρό ταψάκι. Τέλος, σ’ ένα μπολ ανακατέψτε το ζωμό κότας -σε ζεστό νερό- το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Περιχείστε την κρέμα πάνω από τα τάκος. Ψήστε για περίπου 30 λεπτά. Λίγο πριν τα βγάλετε από τη φωτιά, πασπαλίστε με τριμμένο τυρί και αφήστε το να λιώσει. Το σερβίρετε με γουακαμόλε και λίγο μαρούλι. Μπορείτε επίσης να το συνοδεύσετε με enchiladas, nachos ή qhesadillas. Καλή όρεξη!