Αν ψάχνετε διάφορους τρόπους για να εισάγετε χορταρικά στο καθημερινό μενού σας, αυτή η καταπληκτική ιταλική συνταγή, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους, θα σας ενθουσιάσει. 

 

Συστατικά:

9 λαζάνια, μαγειρεμένα

300 γραμμάρια ψιλοκομμένο σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)

400 γραμμάρια ρικότα 

½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

1 αυγό

½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο σκόρδο

½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα ιταλικά καρυκεύματα

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας

1 μοτσαρέλα ψιλοκομμένη

 

 

Οδηγίες:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°. Βεβαιωθείτε ότι έχετε στραγγίξει καλά το σπανάκι. Αναμείξτε το σπανάκι, τη ρικότα, την παρμεζάνα, το αυγό, το σκόρδο, τα ιταλικά καρυκεύματα, το κοτόπουλο και το αλατοπίπερο σ’ ένα μέτριο μπολ. Ρίξτε περίπου 1 φλιτζάνι σάλτσα στο κάτω μέρος του ταψιού.

 

Τοποθετήστε ένα κομμάτι χαρτί στον πάγκο της κουζίνας σας και απλώστε τα λαζάνια. Βεβαιωθείτε πως είναι στεγνά τα λαζάνια σας. Πάρτε ⅓ φλιτζανιού μίγματος ρικότα και απλώστε το ομοιόμορφα πάνω από ένα λαζάνι. Τυλίξτε προσεκτικά και τοποθετήστε το άνοιγμά τους προς τα κάτω στο ταψί. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά.

 

Με μια κουτάλα ρίξτε λίγη σάλτσα και μία κουταλιά μοτσαρέλα πάνω από τα ζυμαρικά. Καλύψτε το ταψί σφιχτά με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 40 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.