Τσικνοπέμπτη χωρίς κρέας δεν νοείται. Οι περισσότεροι από εσάς βγαίνουν έξω, αλλά για εσάς που θα καθίσετε σπίτι και θα θέλετε να ετοιμάσετε κάτι γευστικό και απλό, σκέφτηκα να σας προτείνω μία εύκολη συνταγή που να ταιριάζει στο πνεύμα της μέρας. Χοιρινά παϊδάκια με καπνιστό αλάτι. Το μείγμα των μπαχαρικών θα τους δώσει μία εκπληκτική γεύση, ενώ το πολύωρο“μαρινάρισμα” στο ψυγείο και το σιγοψήσιμο θα τα κάνει να λιώνουν στο στόμα σας. Μπορείτε να τα φτιάξετε είτε στον φούρνο είτε αποκλειστικά στο μπάρμπεκιου.

Υλικά:
2 κιλά χοιρινά παϊδάκια
8 κ.σ. καπνιστό αλάτι
3 κ.σ. σκόνη σκόρδο
3 κ.σ. σκόνη κρεμμύδι
3 κ.σ. μαύρο πιπέρι
6 κ.σ. κόκκινη γλυκιά πάπρικα
3 κ.σ. ξερό θυμάρι
1 μπουκάλι καλή BBQ sauce
 
Εκτέλεση:
Πλένετε και στεγνώνετε το κρέας.
Φτιάχνετε το μείγμα μπαχαρικών.
Πασπαλίζετε κάθε σειρά παϊδάκια και από τις δύο πλευρές.
Τυλίγετε τα παϊδάκια με αλουμινόχαρτο και τα τοποθετείτε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Αν δεν προλαβαίνετε, όσο περισσότερες ώρες μπορείτε.
Προθερμαίνετε το BBQ στους 170 Κελσίου. Αφαιρείτε τα αλουμινόχαρτα και τοποθετείτε τα παϊδάκια στη σχάρα.
Ψήνετε για περίπου τρεισήμισι ώρες.
Στις 3 ώρες ζεσταίνετε τη BBQ sauce σε μικρή κατσαρόλα.
Ανοίγετε το καπάκι του BBQ, αφαιρείτε το ταψί και ανοίγετε όλους τους καυστήρες σε μέτρια ένταση.
Με πινέλο απλώνετε BBQ sauce στα παϊδάκια και από τις δύο πλευρές. 
 
Μην σας τρομάζει η πολύωρη διαδικασία, γιατί στο μεσοδιάστημα μπορείτε να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα φαγητά και σαλατικά του τραπεζιού ή ν’ ασχοληθείτε με τις  προσωπικές σας εργασίες.