Οι βάφλες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα σνακ μικρών και μεγάλων. Η τραγανή κρούστα τους και η αφράτη εσωτερικά ζύμη τους όταν συνδυαστούν με την κατάλληλη γέμιση πλημμυρίζουν το στόμα. 

 

Τι λέτε; Κάνουμε ένα αγαπησιάρικο πρωινό; 

 

Χρησιμοποιήστε σαν βάση τις βάφλες. Για να πετύχετε το σχήμα της καρδιάς ή θα χρησιμοποιήσετε βαφλιέρα σε αυτό το σχήμα ή θα κάνετε τις βάφλες με τη συσκευή που έχετε και στη συνέχεια θα πάρετε ένα κουπ ατ σε σχήμα καρδιάς και θα τις κόψετε προσεκτικά.

 

Στρώστε από πάνω απλόχερα μία στρώση από τυρί-κρέμα (για να έχετε και μία ώθηση πρωτεΐνης) και περιχύστε με μαρμελάδα φράουλα για να πάρετε έτσι όλη τη γλύκα που χρειάζεστε για να ξεκινήστε όμορφα τη μέρα σας.

 

Εάν θέλετε τις κάνετε και σάντουιτς τις βάφλες.

 

Tip: Σε πολλά σούπερ μάρκετ μπορείτε να βρείτε έτοιμες βάφλες…

 

Υλικά για 6 βάφλες:

2 αυγά

300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

80 γρ. λιωμένο βούτυρο

1 βανίλια

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

400 ml φρέσκο γάλα ελαφρώς ζεστό

 

Προετοιμασία:

Χτυπήστε καλά τ' αυγά σ' ένα μεγάλο μπολ με σύρμα μέχρι ν' αφρατέψουν. Προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από το γάλακαι ανακατέψτε πολύ καλά. Στη συνέχεια, ρίξτε το γάλα, χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα, έως ότου έχετε ένα παχύρρευστο μείγμα.

 

Λαδώστε τη βαφλιέρα. Ρίξτε 4 - 5 κουταλιές από το μείγμα σας και ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευής σας. Ο χρόνος που θα χρειαστείτε είναι 3 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί η κάθε βάφλα.