Τι πιο τέλειο να κακομαθαίνεις τον εαυτό σου και τον σύντροφό σου το Σαββατοκύριακο μ’ ένα μοναδικό πρωινό. Φορέστε την καλή σας διάθεση, ανοίξτε τη μουσική και μαγειρέψτε croque madame.

 

Υλικά για τη σως γραβιέρας: (για 2 μερίδες)

2 κουταλιές της σούπας (30 ml) βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας (30 ml) αλεύρι 

1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα

2 κουταλάκια του γλυκού (10ml) μουστάρδα Dijon

1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί γραβιέρα

αλάτι και πιπέρι

 

Μέθοδος: Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατέψτε καλά, ώστε να σχηματιστεί μια λεία πάστα και μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά. 

 

Στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε, ώστε να σχηματιστεί μια ομαλή, πηχτή σάλτσα. Χαμηλώστε τη φωτιά στο πολύ χαμηλό και προσθέστε τη μουστάρδα, το τυρί και τα καρυκεύματα. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε τη σως στην άκρη.

 

Υλικά για τη Croque:

4 φέτες του τοστ φρυγανισμένο

4 φέτες καπνιστό ζαμπόν

2-4 αυγά ποσέ

 

Τοποθετήστε τις φέτες του τοστ σ’ ένα ταψί. Από πάνω βάλτε τις φέτες ζαμπόν και τη σάλτσα γραβιέρας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το ταψί στο γκριλ για να ροδίσουν τα υλικά σας για ένα λεπτό. Αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο και στην κορυφή τοποθετήστε το  αυγό ποσέ. Σερβίρετε αμέσως.