Μία εύκολη, πεντανόστιμη και ζεστή σούπα είναι ό,τι πρέπει αυτές τις μέρες. Η παρακάτω συνταγή σερβίρεται είτε ως πρώτο είτε ως κυρίως πιάτο. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε λίγο παραπάνω, μπορείτε να τη σερβίρετε σε μία φαρδιά κούπα ως πρώτο πιάτο.   

Υλικά:

1 κιλό μανιτάρια λευκά

½ κρεμμύδι ξερό τριμμένο

½ ποτήρι λευκό κρασί ξηρό

150 γρ. μαργαρίνη

2 ζωμοί κότας

1½ λίτρο καυτό νερό

3-4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 ml κρέμα γάλακτος

3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

Αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία:

Καθαρίζετε μ’ ένα βρεγμένο πανί τα μανιτάρια και μετά λιώνετε τη μισή ποσότητα από αυτά στο μπλέντερ και κόβετε σε φέτες την άλλη μισή.

Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνετε τη μισή ποσότητα της μαργαρίνης, το αφήνετε να θερμανθεί καλά και σοτάρετε τις φέτες και τα τρίμματα των μανιταριών και το τριμμένο κρεμμύδι.

Σβήνετε με το λευκό κρασί, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, ανακατεύετε κατά περιόδους και κλείνετε με καπάκι έως ότου τα μανιτάρια μαλακώσουν.

Συμπληρώνετε με το καυτό νερό και τους ζωμούς κότας, ανακατεύετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 5 λεπτά.

Σ’ ένα ποτήρι ρίχνετε το αλεύρι, προσθέτετε 4-6 κουταλιές νερό και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ανακατεύετε έως ότου γίνει ένας αραιός χυλός.

Ρίχνετε τον αραιωμένο χυλό στη σούπα και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σούπα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα για να μη σας σβολιάσει.

Τέλος, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και την υπόλοιπη μαργαρίνη και ανακατεύετε, ώστε ν’ αποκτήσει η σούπα γυαλιστερή υφή, χρώμα και γεύση.

Σερβίρετε τη σούπα γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.