Η συνταγή αυτή είναι από τις αγαπημένες μου...
Την ετοιμάζω για τους αγαπημένους μου φίλους κάθε Παραμονή Πρωτοχρονιάς -όπως και φέτος, άλλωστε- και όλοι έχουν να πουν έναν καλό λόγο. 
Καλή Χρονιά!
 

Υλικά:

  •     500 γραμ. κίτρινη κολοκύθα
  •     4 κουτ. σούπας βούτυρο
  •     2 πατάτες
  •     2 πράσα
  •     1 κουτ. σούπας τριμμένο τζίντζερ
  •     1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο
  •     3 φλιτζάνια ζωμό κότας
  •     1/2 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
  •     4 φέτες προσούτο
  •     μαϊντανός για το γαρνίρισμα
  •     αλάτι, πιπέρι



Προετοιμασία:
Καθαρίζετε την κολοκύθα από τη φλούδα και τους σπόρους και την κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Κόβετε τα πράσα σε φέτες, καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε μικρότερα κομμάτια.

Σοτάρετε όλα τα λαχανικά μαζί στο βούτυρο και προσθέτετε τον ζωμό κότας και το φασκόμηλο. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου.

Σοτάρετε το τριμμένο τζίντζερ σε μία κουταλιά βούτυρο ανακατεύοντάς το για να μην καεί και πικρίσει.

Απλώνετε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο σ’ ένα μικρό ταψί και βάζετε στη σειρά τις φέτες του προσούτο. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά και στη συνέχεια τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να κρυώσουν.

Μόλις μαγειρευτεί η σούπα, την πολτοποιείτε στο μπλέντερ για να γίνει κρέμα, την ανακατεύετε με το γιαούρτι και το σοταρισμένο τζίντζερ και τη σερβίρετε στα πιάτα.

Μοιράζετε το προσούτο σε κάθε πιάτο και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.