Ξέρατε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες από τα μανταρίνια ή τα γκρέιπφρουτ και τα εσπεριδοειδή σε πάμπολλες μορφές. Εμείς σας έχουμε, τουλάχιστον, 5:

 

Κάντε Ζαχαρωτά - Φλούδες

Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε, ειδικά αν είναι μεγάλες, ως γαρνιτούρα και διακόσμηση πάνω σε πολλά γλυκά και κέικ.

 

Οι αποξηραμένες φλούδες είναι τέλειες για το τσάι σας

Οι αποξηραμένες φλούδες εσπεριδοειδών συνδυάζονται τέλεια μ’ ένα φλιτζάνι μαύρο τσάι. Για ν’ αποξηράνετε τις φλούδες μπορείτε να τις αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά για λίγες μέρες ή μπορείτε να τις ψήσετε στον φούρνο στους 100 βαθμούς Κελσίου μέχρι να στεγνώσουν εντελώς. 

Στη συνέχεια, τις κλείνετε σ’ ένα αεροστεγές βάζο μακριά από το ηλιακό φως.

 

Μπορείτε να τις προσθέσετε σε πιάτα με κρέας

Η γεύση των εσπεριδοειδών θα ενισχύσει πολλά πιάτα με κρέας. Τοποθετήστε τις φλούδες εσπεριδοειδών μέσα στο ταψί με το κρέας και αφαιρέστε τις όταν θα μαγειρευτούν.

 

Εμποτίστε με αυτές ποτά

Τα εσπεριδοειδή όταν συνδυαστούν με τη βότκα δημιουργούν εξαιρετικά κοκτέιλ. Οι φωτεινές, χαρωπές φλούδες αιωρούνται όμορφα στο μπουκάλι με το ποτό σας και εκεί… συμβαίνει η όλη χημεία-μαγεία.

 

Τοποθετήστε τις στο τζάκι

Θυμηθείτε αυτό που έκαναν οι γιαγιάδες μας, όταν έριχναν λίγες φλούδες μανταρινιών στο τζάκι ή τη σόμπα και το σπίτι μοσχομύριζε.