Η APIVITA μας συμβουλεύει για τις επιπτώσεις έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία, πόσο συχνά να βάζετε αντιηλιακό και ποια σημεία του σώματος να μην ξεχνάτε.

Μικρά και μεγαλύτερα λάθη, που κάνουμε όλοι κατά την έκθεσή μας στον ήλιο, μπορεί να έχουν βλαβερές επιπτώσεις στην όψη της επιδερμίδας μας αλλά και στην υγεία μας. Μάθετε ποια είναι, αποφύγετέ τα και κάνετε τον ήλιο φίλο σας όλες τις μέρες και ώρες του χρόνου.

 

Ο ήλιος καίει παντού!

Δεν είναι μόνο οι ώρες που χαλαρώνουμε στις παραλίες που έχουμε ανάγκη για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία! Φυσικά, στην παραλία θα πρέπει να είμαστε πιο γενναιόδωροι με τη χρήση του αντηλιακού μας, αλλά είναι λάθος να το παραλείπουμε κατά την τυχαία έκθεση στον ήλιο σ’ ένα περίπατο, στην οδήγηση, στον κήπο κτλ. Μην ξεχνάτε, ο ήλιος καίει παντού!

 

Μην παραλείπετε σημεία!

Η περιοχή γύρω απο τα μάτια, η μύτη, τα χείλη, o λαιμός, ο αυχένας, τα αυτιά, το εσωτερικό των χεριών, κοντά στις ρίζες των μαλλιών, τα γόνατα και οι αγκώνες αποτελούν τα κοινά σημεία που οι περισσότεροι από εμάς ξεχνάμε να εφαρμόσουμε αντιηλιακό. Κι όμως, όλα τα παραπάνω είναι εξαιρετικά ευαίσθητα σημεία που χρειάζονται αντιηλιακή προστασία.

 

Τα σύννεφα δεν μπορούν να εμποδίσουν την ηλιακή ακτινοβολία!

Οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να διειδύσουν μέσα απο τα σύννεφα και να προκαλέσουν προβλήματα στην επιδερμίδα μας. Το 80% της ηλιακής ακτινοβολίας καταφέρνει και περνάει τον συννεφιασμένο ουρανό χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Συγκεκριμένα, οι ακτίνες UVA, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη πρόωρη γήρανση του δέρματος μπορούν να φτάσουν στην επιδερμίδα διαπερνώντας το νεφελώδη ουρανό.

 

Μία φορά δεν είναι αρκετή!

Ας μην ξεχνιόμαστε! Όταν ένα αντιηλιακό έχει την ένδειξη στην ετικέτα του «ανθεκτικό στο νερό» δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να το ανανεώνουμε. Η εφίδρωση, το κολύμπι και το σκούπισμα καθιστούν απαραίτητη τη συχνή εφαρμογή αντιηλιακού του σε επαρκή ποσότητα, τουλάχιστον κάθε 2 ώρες.

 

Η αντιηλιακή προστασία δεν σταματά ποτέ να είναι απαραίτητη

Καθώς βλέπουμε την επιδερμίδα μας να αποκτά ομοιόμορφο μαύρισμα όσο προχωρούν οι μέρες των διακοπών, πιστεύουμε ότι δεν έχουμε πια ανάγκη να προστατευτούμε όπως και στην αρχή του καλοκαιριού. Μπορεί, καθώς περνούν οι ημέρες, η φυσική άμυνα του δέρματός μας απέναντι στον ήλιο να αυξάνεται, ωστόσο η αντιηλιακή προστασία δεν σταματά ποτέ να είναι απαραίτητη. Ναι μεν η αυξημένη ποσότητα μελανίνης μάς προστατεύει από εγκαύματα όχι όμως κι από τις υπόλοιπες βλαβερές επιπτώσεις του ήλιου.

 

Καθένας και οι ανάγκες του

Δεν ταιριάζουν όλα τα αντιηλιακά σε όλους τους τύπους επιδερμίδας. Επιλέγουμε το κατάλληλο επίπεδο προστασίας ανάλογα με τις ανάγκες και τον τύπο μας. Για τον λόγο αυτό η σειρά προσώπου APIVITA SUNCARE, διαθέτει στην γκάμα της εξειδικευμένα αντιηλιακά που ικανοποιούν κάθε ανάγκη. Για ευαίσθητες επιδερμίδες, για λιπαρές-μεικτές, για κανονικές-ξηρέε, με πανάδες. Μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες που καίγονται εύκολα στον ήλιο.

 

Τα περσινά αντιηλιακά

Αν βέβαια κάνουμε όλα τα παραπάνω σωστά, δεν έχουμε και πολλές πιθανότητες να μας περισσέψει αντιηλιακό στο τέλος του καλοκαιριού. Σε κάθε άλλη περίπτωση, καλό είναι να γνωρίζουμε τι γίνεται με τα περσινά αντιηλιακά και γιατί δεν μας προστατεύουν επαρκώς. 

 

Με την πάροδο του χρόνου η δραστικότητά τους μπορεί να χαθεί. Ανοιγμένες συσκευασίες μπορεί να αφήσουν μικρόβια να εισχωρήσουν. Αφήνοντας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού εκτεθειμένο το αντιηλιακό σε υψηλές θερμακρασίες, στην τσάντα θαλάσσης ή στο αυτοκίνητο τα ενεργά συστατικά μπορεί να αδρανήσουν και να μην προσφέρουν την αποτελεσματική προστασία. H διάρκεια ζωής των αντιηλιακών, εφόσον ανοιχτούν, είναι 3 με 4 μήνες. Ας φροντίζουμε λοιπόν, με το τέλος του καλοκαιριού να τελειώνουμε και το αντιηλιακό μας!

 

Η γνώση μπορεί και πρέπει να γίνει ο καλοκαιρινός σύμμαχος μας!