Η σαρδέλα υπήρξε ίσως το πιο παρεξηγημένο ψάρι και αυτό οφειλόταν στην τιμή και την αφθονία του. Ευτυχώς, η μοντέρνα ελληνική κουζίνα το έχει επαναφέρει δυναμικά, μέσα από μοντέρνες και δυναμικές συνταγές. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αποτελεί και εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης.

Υλικά:

  • 1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες
  • 250 γραμμάρια ντοματίνια
  • 1 χούφτα μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • φέτες και χυμό από 1 λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα. Τρυπάτε τα ντοματίνια με το πιρούνι, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε για 15 λεπτά.

Τοποθετείτε τις σαρδέλες σ' ένα μεγάλο ταψί, ώστε να χωρέσουν σε μία στρώση και αλατοπιπερώνετε. Περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, ρίχνετε ανάμεσά τους τις ελιές και τα ντοματίνια.

Ψήνετε για 15 λεπτά και σερβίρετε με τις φέτες λεμονιού.