Τα φετουτσίνι Alfredo είναι ένα πιάτο που ανήκει στη λεγόμενη κατηγορία του comfort food. Απλό, εύκολο, γρήγορο και γευστικό. Το ετοιμάζετε σε λιγότερο από 30 λεπτά και άνετα το προσφέρετε σ’ ένα δείπνο με φίλους.

 

Υλικά:

1 πακέτο φετουτσίνι ή πέννες

1 συσκευασία γαρίδες αποφλοιωμένες 

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 σκελίδα σκόρδο

1/3 φλιτζανιού λευκό κρασί

2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος

1/3 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα

αλάτι, πιπέρι

Πάπρικα

Μαϊντανός ή βασιλικός για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση: 

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζετε. 

 

Ρίξτε πάνω στις γαρίδες αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Προθερμάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια / υψηλή θερμοκρασία και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Μόλις το λάδι κάψει, προσθέστε τις γαρίδες και ψήστε τες για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αφαιρέστε τις γαρίδες και τοποθετήστε τες σ’ ένα ξεχωριστό μπολ.

 

Στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια / υψηλή φωτιά, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Ανακατέψτε το σκόρδο και σοτάρετε άλλο ένα λεπτό. Σβήνετε με το λευκό κρασί.

 

Στη συνέχεια, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζετε για 2 λεπτά. Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ανακατεύετε μέχρι η σως σας να γίνει κρεμώδης και ομαλή. Στο τέλος, προσθέτετε λίγη πάπρικα και αλατοπίπερο.

 

Σβήστε τη φωτιά και ανακατεύετε ξανά προσθέτοντας τις μαγειρεμένες γαρίδες.  Γαρνίρετε με μαϊντανό, βασιλικό, επιπλέον παρμεζάνα ή φρέσκο ​​πιπέρι, αν θέλετε.