Εάν θέλετε μία συνταγή που να συνδυάζει θρεπτικά συστατικά, λίγες θερμίδες και πολύ εξωτισμό, θα πρέπει να τη δοκιμάσετε. Πιάστε ένα μπουκάλι δροσερό λευκό κρασί και δημιουργήστε την τέλεια ατμόσφαιρα στο σπίτι.

 

 

Υλικά:

450 γραμμάρια σολομό φιλέτο 

450 γραμμάρια φρέσκα φασολάκια 

Για τη μαρινάδα:

3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας 

1 κουταλιά της σούπας νερό

2 κουταλιές της σούπας κρασί από ρύζι

2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

½ κουταλιά της σούπας ψημένο σησαμέλαιο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο 

Λίγο φρέσκο ​​τζίντζερ, τριμμένο ή ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας σουσάμι

1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο 

 

Προετοιμασία:

Σ’ ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σας μέχρι να διαλυθεί το άμυλο αραβοσίτου.

 

Αφαιρέστε το δέρμα από το σολομό, αν χρειαστεί. Κόψτε το σολομό σε τρία ίσου μεγέθους κομμάτια και βάλτε τα σε μια πλαστική σακούλα μαζί με τη μισή μαρινάδα για περίπου 15 λεπτά. 

 

Ενώ το ψάρι μαρινάρεται, καθαρίστε τα φασολάκια και κόψτε τα στη μέση. Ξεπλύντε τα σ’ ένα σουρωτήρι. Προσθέστε τα φασόλια σε μια μέτρια κατσαρόλα, σκεπάστε τα με νερό και προσθέστε το καπάκι αφήνοντας να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά (περίπου 3 λεπτά).  Στη συνέχεια, στραγγίστε τα στο σουρωτήρι.

 

Σ’ ένα τηγάνι αντικολλητικό βάλτε ελάχιστο σησαμέλαιο έως καθόλου και μόλις ζεσταθεί, προσθέστε τα κομμάτια του σολομού. Ψήνετε και από τις δύο πλευρές (περίπου 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά). Αφαιρέστε το μαγειρεμένο σολομό σ’ ένα καθαρό πιάτο και προσθέστε τα στραγγισμένα πράσινα φασόλια στο τηγάνι που χρησιμοποιήθηκε μαζί με την υπόλοιπη μαρινάδα. 

 

Σοτάρετε τα φασολάκια στη μαρινάδα μέχρι να πήξουν σ’ ένα λαμπερό λούστρο (περίπου 3 λεπτά). Σερβίρετε το ψάρι πάνω από τα πράσινα φασόλια, ρίχνοντας λίγο σουσάμι.