Αυτά τα μπισκότα με τσιπς σοκολάτας και βρώμη έχουν κάτι… μαγικό! Επιτυγχάνουν την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο… αμαρτωλό και το υγιεινό… Είναι πεντανόστιμα και θα τα λατρέψετε.

 

Υλικά:

3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη

3/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη

1 φλιτζάνι βούτυρο

2 αυγά

1 βανίλια

1 κουταλάκι του γλυκού ζεστό νερό

1 1/2 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 1/2 φλιτζάνια σοκολάτα γάλακτος ή ημίγλυκα τσιπ σσοκολάτας

2 φλιτζάνια βρώμης

 

Οδηγίες:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σ’ ένα μίξερ ή μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αναμειχθούν καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε τ’ αυγά, τη βανίλια και το νερό. Βάλτε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι σε κόσκινο. Κοσκινίστε το μίγμα αλευριού μέσα στα υγρά συστατικά και ανακατέψτε. Τέλος, προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και, στη συνέχεια, τη βρώμη.

 

Πάρτε μεγάλες κουταλιές, σχηματίστε τα μπισκότα στο σχήμα στο μέγεθος που θέλετε και τοποθετήστε τα στο ταψί. Ψήστε για 10-11 λεπτά, έως ότου ελαφρώς χρυσίσουν.

Μπορείτε να τα συνοδεύσετε μ’ ένα μεγάλο ποτήρι γάλα!