Αυτή η συνταγή θα σας δώσει ένα απίστευτα αφράτο… καρβέλι γλυκιάς κολοκύθας, που ταιριάζει απόλυτα στο φθινοπωρινό σκηνικό. 

 

Σκεφτείτε το στη θαλπωρή του σπιτιού σας μαζί με γλυκά μπαχαρικά, όπως είναι η κανέλα, ζεστό τσάι ή καφέ και τσιπς σοκολάτας να… λιώνουν στο στόμα σας.

 

Είναι πολύ καλό σας λέω….

 

Υλικά:

1 και 3/4 φλιτζάνια (220γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο

1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο

3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 μεγάλα αυγά

3/4 φλιτζανιού ζάχαρη κρυσταλλική

1/2 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη

350 γραμμάρια πουρέ κολοκύθας

1/2 φλιτζάνι φυτικό έλαιο ή λιωμένο λάδι καρύδας

60 ml χυμό πορτοκαλιού

2/3 φλιτζανιού σοκολατένια τσιπς

 

Οδηγίες:

 

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψεκάστε ένα ταψάκι για μακρόστενο κέικ με αντικολλητικό σπρέι ή λίγο βούτυρο και αλεύρι. Αφήστε το στην άκρη.

 

Σ’ ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και το αλάτι μαζί μέχρι να ενωθούν. Σ’ ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τ’ αυγά, την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη μέχρι να ενωθούν. 

 

Τέλος, χτυπήστε την κολοκύθα, με το λάδι και τον χυμό πορτοκαλιού. Ρίξτε τα υγρά συστατικά στα στερεά και ανακατέψτε απαλά με μία σπάτουλα. Χαράξτε ήπιες πτυχές και ρίξτε τα τσιπ σοκολάτας.

 

Χύστε το μίγμα στο ταψί σας. Ψήστε για 60-65 λεπτά, στην κάτω σχάρα του φούρνου σας, καλύπτοντας το ψωμί με αλουμινόχαρτο για τον μισό χρόνο, ώστε να μην μαυρίσει. 

 

Το ψωμί θα είναι έτοιμο όταν τοποθετήσετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και αυτή βγει καθαρή και στεγνή… Αυτό μπορεί να είναι πριν ή μετά από 60-65 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο σας.

 

Αφήστε το ψωμί σας να κρυώσει εντελώς στο ταψάκι. Θα παραμείνει φρέσκο ​​σ’ ένα αεροστεγές δοχείο για 5-7 μέρες ή μπορείτε να το κόψετε σε φέτες και να το τοποθετήσετε στην κατάψυξη.Αυτή η συνταγή είναι από Σάλι ψησίματος Τοξικομανίας Cookbook και κάνει μια απίστευτα υγρό καρβέλι ψωμί κολοκύθας. Αυτό το αγαπημένο φθινόπωρο είναι γεμάτο με γλυκά μπαχαρικά κανέλα, κομματάκια σοκολάτας, και τους τόνους της γεύσης κολοκύθας.