Ένα πανεύκολο πιάτο ζυμαρικών που είναι ταυτόχρονα και γευστικό και απίστευτα πλούσιο. Και το μόνο που χρειάζεστε είναι… 20 λεπτά για να πέσετε με τα μούτρα σ’ αυτό!

 

Υλικά:

1 πακέτο φετουτσίνι

1 συσκευασία μεσαίες γαρίδες με ουρά, αποφλοιωμένες 

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

2-3 σκελίδες πολτοποιημένο σκόρδο

1/2 κουταλάκι ρίγανη

1/2 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού

2 φλιτζάνια ρόκα

1/4 φλιτζανιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό

 

Οδηγίες:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο και έπειτα τα στραγγίζετε καλά.

 

Αλατοπιπερώνετε τις γαρίδες και τις αφήνετε στην άκρη.

 

Λιώνετε 2 κουταλιές βούτυρο σ’ ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το σκόρδο, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά.

 

Προσθέτετε τις γαρίδες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, έως ότου γίνουν ροζ, και τις αφήνετε στην άκρη.

 

Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά, τη ρόκα και την παρμεζάνα για 2 λεπτά. Στο τέλος προσθέτετε και τις γαρίδες.

 

Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με μαϊντανό.