H σημερινή σαλάτα έχει ως βάση της το καρπούζι. Είναι πολύ εύκολη και άκρως δροσιστική, ενώ ταιριάζει απόλυτα σε μία συνάντηση φίλων για μπάρμπεκιου.

 

Υλικά:

Καρπούζι

1 αγγούρι

2 λάιμ 

Λίγη μέντα 

Λίγο κόλιαντρο (προαιρετικά), 

Σάλτσα hoisin (θα τη βρείτε στο ράφι με τα κινέζικα προϊόντα)

Λίγα φιστίκια 

 

Προετοιμασία:

Κόβετε σε μικρά κυβάκια το καρπούζι και σε ροδέλες το αγγούρι. Τα τοποθετείτε μαζί σ’ ένα μπολ, τα σκεπάζετε με μία πλαστική μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

 

Στο μεταξύ, στύβετε τα 2 λάιμ και τα αναμειγνύετε με τη hoisin sauce σ’ ένα μπολ. Ψιλοκόβετε το κόλιαντρο, τη μέντα και τα φιστίκια.

 

Αφού βγάλετε από το ψυγείο το μπολ με το καρπούζι και το αγγούρι τα στραγγίζετε καλά και έπειτα τα περιχύνετε με το ντρέσσινγκ που ετοιμάσατε. Πασπαλίζετε από πάνω με μέντα, κόλιαντρο και λίγα φιστίκια.

 

Απολαύστε τη!!!