Αυτή η σαλάτα είναι χωρίς γλουτένη, χωρίς γαλακτοκομικά και αποτελεί τέλειο πιάτο για τους χορτοφάγους. Το μυστικό της είναι πως πρέπει να την ετοιμάσετε την ώρα που θα τη σερβίρετε, ώστε να είναι φρέσκια και μυρωδάτη.

 

Έτσι κι αλλιώς 5 λεπτάκια θα σας πάρει.

 

Θα χρειαστείτε:

3 αγγούρια, χωρίς κουκούτσια, πλυμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια

2 κρεμμυδάκια, κομμένα λεπτά 

1 μεγάλο ή 2 μικρά αβοκάντο, κομμένα σε κύβους

2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

Χυμό από μισό λάιμ

Αλάτι  

Λίγη καυτερή σάλτσα ή ταμπάσκο

Ψιλοκομμένο κόλιαντρο ή μαϊντανό για γαρνιτούρα

 

Συνδυάστε το αγγούρι, τα κρεμμυδάκια και το αβοκάντο σ’ ένα μπολ. Χτυπήστε ελαφρά τη μαγιονέζα με το λάιμ και τα καρυκεύματα, ρυθμίζοντας τα επίπεδα της γεύσης ανάλογα με τον ουρανίσκο σας. Περιχύστε τη σως στη σαλάτα σας και γαρνίρετε με κόλιαντρο ή μαϊντανό.

 

Tip: Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και καρδιές μαρουλιών.