Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι βόλτες, παραλία και ποτά. Γι’ αυτό κι εγώ σήμερα κερνώ Strawberry Sangria.

 

Συστατικά:

8 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες, κομμένες στη μέση

2/3 φλιτζανιού ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι νερό

750 ml, λευκό κρασί, ενδείκνυται το Sauvignon Blanc ή το Pinot Grigio

1 φλιτζάνι φέτες φρέσκες φράουλες

2 φλιτζάνια ανθρακούχο νερό

1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες

 

 

Οδηγίες:

Αρχικά προετοιμάστε το σιρόπι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα αναμιγνύετε τις κομμένες φράουλες, τη ζάχαρη και το νερό. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφαιρέστε την κατσαρόλα σας από τη θερμότητα, καλύψτε τη και αφήστε το μείγμα σας να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Περάστε το μείγμα σας από κόσκινο 4-5 φορές και πετάξτε τα στερεά που θα απομείνουν. Θα πρέπει να έχετε περίπου 3 φλιτζάνια σιρόπι. 

 

Σε μια κανάτα 2 λίτρων, ανακατέψτε μαζί το σιρόπι, το κρασί, και τις κομμένες φράουλες. 

Καλύψτε τη σανγκρία σας και βάλτε τη στο ψυγείο μέχρι και 24 ώρες.

 

Πριν από το σερβίρισμα, ανακατέψτε το ανθρακούχο νερό. Σερβίρετε σε ποτήρια με φέτες πορτοκαλιού.