Μία εικόνα χίλιες λέξεις η σημερινή συνταγή. Ή αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ο επαναπροσδιορισμός της σαλάτας με tacos. Άραγε μπορείς ν’ αντισταθείς; 

 

Συστατικά:

1/3 φλιτζανιού χοντροκομμένα φύλλα κόλιαντρου

1/4 φλιτζανιού φρέσκο ​​χυμό λάιμ

1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι

αλατοπίπερο

1 συσκευασία αποφλοιωμένες jumbo γαρίδες

250 γραμμάρια ψιλοκομμένο μαρούλι

1/2 φλιτζάνι τριμμένο κόκκινο λάχανο

1/2 φλιτζάνι σταφύλι ή ντοματίνια

1 αβοκάντο, ψιλοκομμένο

χοντρό θαλασσινό αλάτι (προαιρετικά)

Chips τορτίγιας, θρυμματισμένα

 

Οδηγίες:

Συνδυάστε τα πρώτα έξι συστατικά σ’ ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν λεία. Τοποθετήστε τις γαρίδες σε μια πλαστική σακούλα, προσθέστε 3 κουταλιές από το μείγμα σας και μαρινάρετέ τες στο ψυγείο για 10 λεπτά. Την υπόλοιπη σάλτσα θα τη χρειαστείτε για για τη σαλάτα σας.

 

Τοποθετήστε το λάδι στο τηγάνι και σοτάρετε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αφήστε τες να κρυώσουν λίγο.

 

Βάλτε στη σαλατιέρα σας το μαρούλι και το κόκκινο λάχανο και στην κορυφή προσθέστε το αβοκάντο, τα ντοματίνια και τις σοταρισμένες γαρίδες. Περιμετρικά τοποθετήστε τα τσιπς τορτίγιας. Πασπαλίστε με το αλάτι της θάλασσας και ραντίστε με την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω.

 

Αυτή η πλήρωση σαλάτα είσοδος πρόκειται να επαναπροσδιορίσει Taco σαλάτα νύχτα. Καρυκευμένο κιμά και τυρί τσένταρ είναι όλα ωραία και καλά, αλλά το φως μείγμα της γαρίδας, αβοκάντο, και ότι η σάλτσα μέλι-κόλιαντρο, λάιμ με μια πρέζα σκόνη τσίλι είναι τόσο καλό !! Δεν μπορώ να περιμένω για να δοκιμάσετε αυτό!