Το κοτόπουλο το αγαπούν οι περισσότεροι, γι’ αυτό και το βάζουν στο διατροφικό τους μενού τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Εάν σάς αρέσουν οι πειραματισμοί, λοιπόν, αναζητήστε και δοκιμάστε νέες συνταγές με κύριο συστατικό το κοτόπουλο.

 

Το μυστικό είναι ένα: Η συνταγή να είναι νόστιμη (η συγκεκριμένη είναι πλούσια και κρεμώδης) και ο… σέφ να μην χάσει όλη τη μέρα του στην κουζίνα “μουτρωμένος”. Για τη σημερινή συνταγή θα χρειαστείτε μόνο 30 λεπτά.

 

Υλικά για 4 μερίδες:

1/2 συσκευασία άγριο ​​μίγμα ρυζιού

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

1 κοτσάνι σέλινο ψιλοκομμένο 

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1/3 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί ή ζωμό κοτόπουλου

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό

2 φλιτζάνια τεμαχισμένα μαγειρεμένο κοτόπουλο (2 φιλέτα περίπου)

1/3 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα

 

Οδηγίες:

Ετοιμάστε το ρύζι, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

 

Στο μεταξύ, προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σέλινο σε καυτό βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το κρασί και τον βασιλικό. Στο τέλος, ρίξτε και το μαγειρεμένο ρύζι με το κοτόπουλο.

 

Στη συνέχεια, μεταφέρτε το μείγμα σ’ ένα ταψί ή πυρέξ και πασπαλίστε το με την παρμεζάνα. Ψήστε το για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να καταλάβετε πως το φαγητό είναι έτοιμο. 

 

*Εάν δείτε πως το φαγητό σας είναι αρκετά στεγνό, προσθέστε λίγο ζωμό ακόμη.

*Θερμίδες ανά μερίδα: 450.