Οι Απόκριες αποτελούν μία από τις πιο αγαπημένες γιορτές για τους μικρούς μας φίλους. Κάθε χρονιά με λαχτάρα περιμένουν το κοστούμι που θα φορέσουν και τους ξέφρενους καρναβαλικούς ρυθμούς, στους οποίους θα χορέψουν. Για τους λιλιπούτειους φίλους μας -και όχι μόνο- Απόκριες σημαίνουν χορός, τραγούδι, ξέφρενοι ρυθμοί.

Να, λοιπόν, μία ευκαιρία να ευχαριστήσετε τους μικρούς καρναβαλιστές. Διοργανώστε ένα παιδικό αποκριάτικο πάρτι και καλέστε τους φίλους των παιδιών σας, αλλά και τους γονείς τους, να χορέψουν στους ρυθμούς της σάμπα, παρέα με τα πιο όμορφα χαμόγελα.

Το παιδικό πάρτι μπορείτε να το διοργανώσετε είτε στο σπίτι είτε σε κάποιον εξωτερικό χώρο, αν οι καιρικές συνθήκες σάς το επιτρέψουν. 

Πρώτα απ' όλα, θα πρέπει να φροντίσετε για τη διακόσμηση του περιβάλλοντα χώρου. Σερπατίνες, μπαλόνια και κομφετί δεν θα πρέπει να λείπουν από τον χώρο του πάρτι. Είναι αυτά που θα δώσουν την αίσθηση του Καρναβαλιού.

Φροντίστε να στρώσετε ένα μεγάλο τραπέζι ή έναν πάγκο με ζωηρά χρώματα. Πάνω σ' αυτόν θα τοποθετήσετε τα φαγητά και όλες τις λιχουδιές που έχετε ετοιμάσει για μικρούς και μεγάλους. Φροντίστε να έχετε σερβίτσια μίας χρήσεως και χαρτοπετσέτες με αποκριάτικο θέμα. 

Οι περισσότεροι καλεσμένοι σας θα είναι ντυμένοι. Επειδή όμως πάντα υπάρχει η πιθανότητα κάποιο παιδί ή ένας γονιός να μην είναι ντυμένος, φροντίστε να έχετε αγοράσει μικρά αποκριάτικά καπέλα και σφυρίχτρες, ώστε να συμμετέχουν κι αυτοί.

Πολύ ωραία ιδέα είναι ν' αγοράσετε κάποιες μύτες κλόουν και να τις τοποθετήσετε σε μία γυάλα, ώστε να πέρνει όποιος καλεσμένος θέλει.

Παράλληλα, μπορείτε να φροντίσετε τα φαγητά και τα γλυκά σας να είναι με αστείες ή αποκριάτικες φιγούρες.

Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα, μπορείτε να καλέσετε κάποιον ειδικό για face painting. Τα παιδάκια τρελαίνονται να μεταμορφώνονται. Αν δεν μπορείτε και πιάνει το χέρι σας, μπορείτε να καθορίσετε ένα σημείο, από όπου θα περνούν οι μικροί καρναβαλιστές και θα τους βάφετε.

Τέλος, μην ξεχάσετε τη μουσική. Ίσως το πιο σημαντικό αυτού του πάρτι. Οι ρυθμοί θα πρέπει να είναι παιδικοί και ζωηροί, έτσι που να ξεσηκώνουν όλους τους καρναβαλιστές.

Καλές Απόκριες!