Μπορεί να είναι και μία από τις πιο εύκολες συνταγές που έχετε κάνει ever. Μμμμ! Λίγο πιο δύσκολη από το βράσιμο ενός αυγού. Λίγη προετοιμασία θέλετε μόνο στη συγκέντρωση των υλικών. 

 

Κατα τ’ άλλα, ο χρόνος προετοιμασίας τους είναι 8-10 λεπτά. Και το… αποτέλεσμα εντυπωσιακό, ζουμερό, μαγευτικό….. 

 

Υλικά:

16-20 μεγάλες γαρίδες αποφλοιωμένες 

1/2 φλιτζάνι μαρινάδα

2 φέτες ανανά, κομμένες σε μικρά κομμάτια

 

Υλικά για μαρινάδα:

2 σκελίδες σκόρδο

1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο θυμάρι

1 κουταλιά της σούπας μπαχάρι

3/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη

1 κουταλιά λάδι

2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

1 κουταλιά της σούπας σκούρο ρούμι

1/2 πορτοκάλι, τον χυμό και το ξύσμα

1 λάιμ, χυμό και το ξύσμα

 

Προετοιμασία:

Μαρινάρετε τις γαρίδες στη μαρινάδα σας για 30 λεπτά (εάν μπορείτε και όλη τη νύχτα, αυτό θα ήταν το ιδανικό). Περάστε τις γαρίδες και τα κομμάτια ανανά εναλλάξ στα σουβλάκια σας και ψήστε τα στο γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμότητα μέχρι να ψηθούν, περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.