Είναι ίσως το πιο γλυκό και απολαυστικό ψωμί που έχετε φάει ποτέ. Και μόνο ο συνδυασμός των υλικών του σας εξιτάρει…  

 

Υλικά:

3 μεγάλες ώριμες μπανάνες

1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

3/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη

1 φλιτζάνι τσιπς σοκολάτας

κομματάκια σοκολάτας για το γαρνίρισμα

 

Οδηγίες:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείψτε ένα ταψί 9x5 με λίγο βούτυρο για να μην κολλήσει το ψωμί σας και λιώστε τις μπανάνες σ’ ένα μεγάλο μπολ. Χτυπήστε ελαφρά το λειωμένο βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε τη σόδα, το αλάτι, το αλεύρι και το κακάο με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενσωματωθούν και έπειτα ενώστε τα δύο μείγματά σας. Στη συνέχεια, ρίξτε και ανακατέψτε απαλά και τα τσιπς σοκολάτας.

 

Ρίξτε το βούτυρο στο ταψί σας και σκορπίστε ομοιόμορφα τα τσιπς σοκολάτας για γαρνίρισμα. Ψήστε για 50-55 λεπτά. Στη συνέχεια, αφήστε το ταψί σας να κρυώσει για 10 λεπτά και έπειτα βγάλτε το, ώστε να κρυώσει τελείως. Κρατήστε το ψωμί τυλιγμένο σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 4 ημέρες. 

 

Απολαύστε το!