Η εποχή αυτή είναι σίγουρα η εποχή της σούπας. Γι’ αυτό κι εμείς σας προτείνουμε μία φοβερή πατατόσουπα. Το κλειδί για κάθε πατατόσουπα είναι το καρύκευμα (toppings). Είναι αυτό που κάνει τη γεύση καταπληκτική και όχι απλά συμπαθητική! 

 

Συστατικά για 6 μερίδες 

 

200 γραμμάρια μπέικον, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια 

1/2 γλυκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι 

4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου 

3 πατάτες κομμένες στα τέσσερα

1 1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ 

2 φλιτζάνια πλήρες γάλα 

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 

 

Toppings: Τριμμένο τυρί τσένταρ, sour cream, ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, τριμμένo μπέικον, λίγη ψιλοκομμένη φρέσκια πιπεριά ​ 

 

Οδηγίες: 

 

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και προσθέτετε το μπέικον. Το μαγειρεύετε μέχρι να γίνει τραγανό και το τοποθετείτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. 

Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τα κρεμμύδια. Συνεχίζετε να τα μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν και τα πασπαλίζετε έπειτα με λίγο αλεύρι για ένα λεπτό.

 

Σιγά-σιγά ρίχνετε τον ζωμό κότας, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε τις πατάτες και τις σιγοβράζετε μέχρι να γίνουν πολύ μαλακές (15-30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας). 

 

Χρησιμοποιώντας έναν πολτοποιητή πατάτας ή κάτι παρόμοιο, λιώνετε τις πατάτες για να πυκνώσει σούπα, αφήνοντας κάποια μικρά κομμάτια. Προσθέτετε το τυρί και το γάλα και μαγειρεύετε για άλλα 10 λεπτά.

 

Η σούπα σας είναι έτοιμη. Μπορείτε να τη σερβίρετε σε ατομικά μπολ με τα παραπάνω toppings.