Ένα σπιτικό λικέρ είναι ωραίο να υπάρχει πάντα στο σπίτι. Αποτελεί το τέλειο συνοδευτικό για κάποιο γλυκό ή το σερβίρετε μόνο του ως ελαφρύ ηδύποτο.

 

Υλικά:
8 λεμόνια 

1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο τσίπουρο ή κονιάκ
1 μικρό ξυλάκι κανέλας
½ μοσχοκάρυδο κομμένο σε 2-3 κομμάτια

 

Προετοιμασία:
Σ’ ένα μπουκάλι ή βάζο που κλείνει καλά βάζετε τις φλούδες των λεμονιών μαζί με τον χυμό τους, τη ζάχαρη, τ’ αρωματικά και το τσίπουρο. Ανακατεύετε έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη. Το κλείνετε και το αφήνετε σε χλιαρό σημείο του σπιτιού για 40-50 ημέρες. 

Την επομένη της παρασκευής του το ανακατεύετε και πάλι. Όταν το ανοίξετε, το φιλτράρετε και το φυλάτε σε μπουκάλι.