Η απόφαση να χρησιμοποιήσετε επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες αντί για πλαστικές σακούλες των σούπερ μάρκετ είναι ένα μεγάλο συν για το περιβάλλον . Ωστόσο, αν ξεχάσετε να τις καθαρίσετε, θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές αρνητικές συνέπειες για την υγεία σας. Για σκεφτείτε: Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε τις επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες σας; Από τη στιγμή που είναι εύκολο να καθαριστούν, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία . Δείτε πώς:

 

1. Τσάντες από καμβά

Αυτές είναι, μακράν, οι πιο εύκολες στο καθάρισμα. Απλά βάλτε τες στο πλυντήριο και πλύντε τες με ζεστό νερό και απορρυπαντικό. Στη συνέχεια, μπορείτε να τις βάλετε και στο στεγνωτήριο .

 

2. Ανακυκλωμένες πλαστικές σακούλες

Θα πρέπει να πλένετε οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από ανακυκλωμένα πλαστικά υλικά στο χέρι με ζεστό νερό και σαπούνι. Μην ξεχάσετε τις εσωτερικές και εξωτερικές ραφές, όπου μπορεί να έχουν μαζευτεί υπολείμματα από σάλτσες.

 

3. Νάιλον σακούλες

Γυρίστε τες από μέσα προς τα έξω και πλύντε τες στο χέρι με ζεστό νερό και σαπούνι. Αν προτιμάτε το πλυντήριο, χρησιμοποιήστε ένα χαμηλό πρόγραμμα για να μην σκιστούν. Στη συνέχεια, στεγνώστε τες στον αέρα.