Αυτά τα κολοκυθάκια-πίτσες είναι απίστευτα εθιστικά. Η τραγανή κρούστα τους, η αφρώδης σάλτσα που βρίσκεται κάτω από τη λιωμένη μοτσαρέλα, και ο συνδυασμός με τα μίνι πεπερόνι είναι όνειρο… Κάθε μπουκιά είναι ένα μικρό κομμάτι της ευδαιμονίας! 

 

Υλικά:

2 μεγάλα κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι

1/4 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας

1/2 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα

1/4 φλιτζανιού μίνι πεπερόνι

Λίγο ελαιόλαδο

Λίγο θυμάρι

 

Προετοιμασία:

Αλείψτε με ελαιόλαδο και τις δύο πλευρές από κάθε ροδέλα κολοκυθάκι ελαφρά. Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι. Ψήστε στη σχάρα τα κολοκυθάκια για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Τοποθετήστε τα μαγειρεμένα κολοκυθάκια σ’ ένα μεγάλο ταψί ή φύλλο σιλικόνης για ψήσιμο. Αλείψτε τη κάθε ροδέλα με σάλτσα, μοτσαρέλα και πεπερόνι. Ψήστε τες για επιπλέον 1-3 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί, προσέχοντας να μην καεί. 

 

Εάν θέλετε, πασπαλίζετε με λίγο θυμάρι ή οποιοδήποτε άλλο καρύκευμα της αρεσκείας σας και σερβίρετε ζεστό.

 

Απολαύστε τα!