Οι σαλάτες έχουν γίνει τάση τα τελευταία χρόνια. Είναι υγιεινές, ελαφριές και μπορούν να καταναλωθούν είτε σ’ ένα γεύμα πολλών πιάτων, είτε ως κύριο πιάτο. Η συγκεκριμένη είναι ιδανική και για το γραφείο. 

 

Υλικά:

2-3 καρδιές πράσινης σαλάτας τεμαχισμένες

1-2 μήλα ψιλοκομμένα

1/2 κούπα μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο μπέικον

1/2 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια

1/2 κούπα ψιλοκομμένη φέτα

 

Ντρέσινγκ:

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

1/2 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί

1/2 κρεμμύδι κόκκινο

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους παπαρούνας

 

Τοποθετήστε τα 5 συστατικά της σαλάτας σε μία σαλατιέρα. Σ’ ένα μπλέντερ ανακατέψτε τα πέντε πρώτα υλικά του ντρέσινκ μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Σιγά-σιγά προσθέστε το λάδι στο μπλέντερ, ενώ αυτό είναι σε λειτουργία. Ρίξτε το ντρέσινγκ από πάνω και πασπαλίστε με παπαρονόσπορο. Είναι εύκολη και πεντανόστιμη!