Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή. Το κέικ καρότου συνοδεύει άριστα τον απογευματινό σας καφέ, είναι ιδανικό για tea party, για baby shower και το λατρεύουν τα παιδιά.

Υλικά:
  • 4 αυγά

  • 225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 
300 γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • 
500 γρ. καρότο τριμμένο
  • 
300 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο

  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
  • 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

  • 150 γρ. ψιλοκομμένο καρύδι

 
Υλικά για το γλάσο:
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

  • 250 γρ. τυρί κρέμα

  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
 
Εκτέλεση:
Χτυπάτε τ’ αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Προσθέτετε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη. Σταματάτε το χτύπημα, προσθέτετε το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύετε απαλά και στο τέλος ρίχνετε τα καρύδια. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ., αδειάζετε το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45-50 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και ξεφορμάρετε. Ανακατεύετε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη πολύ καλά προσθέτοντας και μία βανίλια. Με αυτό το μίγμα καλύπτετε όλη την επιφάνεια του κρύου κέικ.