Έχω τόσο πολύ ρίγανη στη βεράντα μου και πάντα αναζητώ διάφορους τρόπους για να τη χρησιμοποιήσω. Είδα αυτή τη συνταγή σ’ ένα εστιατόριο και μου κέντρισε το ενδιαφέρον, γιατί ποτέ δεν θα σκεφτόμουν να συνδυάσω το κύμινο, τη ρίγανη και το σουσάμι. 

Η συνταγή αυτή είναι φανταστική και μπορείτε να την τολμήσετε με πολλές παραλλαγές όλο το καλοκαίρι.
 
Υλικά:
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ​ρίγανη
2 κουταλάκια του γλυκού σουσάμι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
1 κιλό χωρίς πέτσα φιλέτο σολομού, κομμένο σε μεγάλους κύβους
2 λεμόνια, κομμένα σε ροδέλες
ελαιόλαδο 
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
16 καλαμάκια εμποτισμένα σε νερό για μία 1 ώρα
 
Προετοιμασία:
Ανάψτε το γκριλ σε μέτρια φωτιά και ψεκάστε τις σχάρες με λάδι. Αναμίξτε τη  ρίγανη, το σουσάμι, το κύμινο και το κόκκινο πιπέρι σ’ ένα μικρό μπολ. Αφήστε το  μίγμα μπαχαρικών στην άκρη.
 
Αρχίστε να περνάτε τους κύβους σολομού στα καλαμάκια, τοποθετώντας διπλωμένες φέτες λεμονιού ενδιάμεσα. Ψεκάστε το ψάρι ελαφρά με λάδι, χοντρό αλάτι και το μίγμα των μπαχαρικών.
 
Ψήστε το ψάρι, γυρίζοντάς το περιστασιακά, μέχρι να ψηθεί εξ 'ολοκλήρου, περίπου 8 έως 10 λεπτά συνολικά.