Το τσάι είναι από τα πιο υγιεινά ροφήματα και έχει πολλά οφέλη στην υγεία μας. Ακόμη και μετά τη χρήση του όμως είναι εξίσου ωφέλιμο σε ό,τι αφορά την ομορφιά μας, γι'αυτό αντί να το πετάτε επωφεληθείτε από τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Συνεισφέρει στην προσωπική μας φροντίδα:
 
1. Καταπραΰνει τα κουρασμένα μάτια
 
Τοποθετήστε πάνω από κλειστά μάτια ένα παγωμένο σακουλάκι τσάι για να υποχωρήσει το πρήξιμο. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζεστά βρεγμένα σακουλάκια σαν κομπρέσες για τον πόνο σε ερεθισμένα μάτια.
Έξτρα συμβουλή: Βάλτε τα σακουλάκια τσαγιού στα μάτια σας για 15 λεπτά ώστε να μειώσετε τους μαύρους κύκλους.
 
2. Ανακουφίζει τις πληγές από τον πόνο
 
Παγώστε ένα χρησιμοποιημένο σακουλάκι τσάι στον καταψύκτη. Μόλις παγώσει βάλτε το στην πληγή σας. Το κρύο σε συνδυασμό με τις θεραπευτικές ιδιότητες του τσαγιού θα βοηθήσουν την πληγή να επουλωθεί γρηγορότερα.
 
3. Θεραπεύει το έγκαυμα από τον ήλιο 
 
Πετάξτε τα χρησιμοποιημένα σακουλάκια τσαγιού σε μία μπανιέρα με αφρόλουτρο μέσα μετά από μία μεγάλη ημέρα κάτω από τον ήλιο. Οι δροσιστικές και χαλαρωτικές επιδράσεις του τσαγιού θα ανακουφίσουν το δέρμα σας.
 
4. Σταματά την αιμορραγία ενός μικρού τραύματος
 
Εάν κοπείτε ενώ τεμαχίζετε κάτι, σταματήστε το αίμα που τρέχει μουσκεύοντας με ζεστό νερό ένα σακουλάκι μαύρο τσάι και το κρατάτε στην πληγή για 30 δευτερόλεπτα. Οι τανίνες του τσαγιού θα πήξουν γρήγορα το αίμα, οπότε θα μπορείτε να το δέσετε με κάποιο επίδεσμο και να συνεχίσετε τη δουλειά σας.
 
5. Βάλτε ένα σαπουνισμένο σακουλάκι τσαγιού πάνω σε μία μελανιά για να τη θεραπεύσετε γρηγορότερα
 
 Η ρήξη των τριχοειδών, τα μικρότερα αιμοφόρα αγγεία στο σώμα, δημιουργούν μελανιές. Οι τανίνες θα περιορίσουν τα αιμοφόρα αγγεία και αυτά θα σταματήσουν τη ροή του αίματος που προκαλεί το μελάνιασμα.
 
Συνεισφέρει στο σπίτι μας:
 
6. Καθαρίζει το σπίτι
 
Ξαναβάλετε τα χρησιμοποιημένα  σακουλάκια  τσαγιού μέσα σε κρύο νερό για να φτιάξετε ένα πιο ελαφρύ τσάι. Χρησιμοποιείστε αυτό το μείγμα  για να τρίψετε τους πάγκους και να γυαλίσετε τα έπιπλα και τις γρατσουνιές στο πάτωμα.
 
7. Λιπαίνει τα φυτά
 
Τα χρησιμοποιημένα σακουλάκια τσαγιού χρησιμοποιούνται στα φυτά για να τα προστατεύουν από το να ξεραθούνε ανάμεσα στα ποτίσματα.
 
8. Εξολοθρεύει τα ακάρεα
 
Ψεκάστε προσεκτικά αραιωμένο μαύρο τσάι στο πάτωμα για να εξολοθρεύσετε τα ακάρεα. Κάνετε πρώτα μία δοκιμή χρώματος σε ένα δυσδιάκριτο σημείο.
 
Συνεισφέρει στην κουζίνα:
 
9. Μαλακώνει ένα σκληρό κομμάτι κρέας. 
 
Μουσκέψτε 4 ή5 σακουλάκια μαύρου τσαγιού σε μία κούπα νερό για 10 λεπτά, ύστερα αναμείξτε το με ένα ίσο ποσό ζωμό κρέατος( χειροποίητο ή αγορασμένο) και μαρινάρετε το κρέας μέσα στο μείγμα για 20 λεπτά. Οι τανίνες του τσαγιού θα σπάσουν τις ίνες που κάνουν σκληρό το κρέας.
 
10. Αποτρέπει τη σκουριά στα μαγειρικά σκεύη. 
 
Σκουπίζοντας τα σκεύη σας με ένα υγρό σακουλάκι μαύρου τσαγιού, σας εγγυάται ότι εξαφανίζει τη σκουριά. Οι τανίνες του τσαγιού θα καλύψουν το σκεύος με ένα αόρατο προστατευτικό στρώμα που αποτρέπει την οξείδωση.
 
Κείμενο: Δημέλλια Τζάρτζου, φωτό: shutterstock.com
 
Πηγή: www.marieclaire.gr