Η σοκολάτα είναι το αγαπημένο γλυκό των γυναικών. Η αίσθηση που δίνει όταν λιώνει στο στόμα είναι σχεδόν... ηδονική. Η σημερινή συνταγή του Βαγγέλη Δρίσκα από την εκπομπή "Γεύσεις στη φύση" όχι μόνο λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα, αλλά ξυπνά και όλες τις αισθήσεις. 

 
Υλικά για 8 μερίδες
  • 250 γραμ. κουβερτούρα τριμμένη ή ψιλοκομμένη

  • 200 γραμ. τριμμένα φουντούκια

  • 250 γραμ. ζάχαρη

  • 100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 
8 αυγά

  • 1 σφηνάκι καφέ εσπρέσσο 
  • 
κακάο για το σερβίρισμα

  • παγωτό σουφλέ σοκολάτας  για το σερβίρισμα

  • αντικολλητικό χαρτί 
  • αλουμινόχαρτο 
 
Προετοιμασία

Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπήστε τους με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Βάλτε την κουβερτούρα σε ένα μπολ, ρίξτε το λιωμένο βούτυρο, τον καφέ και το μείγμα με τους χτυπημένους κρόκους. Ανακατέψτε και προσθέστε την μαρέγκα σταδιακά, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Αδειάστε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα με ελατήριο με διάμετρο 24 εκ. και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25 λεπτά, σκεπάστε το γλυκό με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 25 λεπτά ακόμη. Αφήστε το κέικ να κρυώσει για να μπορέσετε να το ξεφορμάρετε και να το σερβίρετε.  
Κόψτε το σε μερίδες, πασπαλίστε με κακάο και σερβίρετε με το παγωτό σουφλέ σοκολάτας.