Δεδομένου ότι πολλές από εμάς περνάμε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας στο σαλόνι, θα πρέπει να νιώθουμε άνετα και ξεκούραστα στον χώρο αυτό. Η σωστή επιλογή των χρωμάτων είναι αυτή που θα ξεκουράσει το μάτι και θα προσφέρει μία θέρμη στον χώρο. 

Αν θέλετε να... παίξετε με την ασφάλεια των χρωμάτων, χρησιμοποιείστε τα απαλά και ουδέτερα χρώματα. Αν πάλι είστε πιο τολμηρές, χρησιμοποιήστε πιο φωτεινά χρώματα. 
Αν σας αρέσει πολύ το χρώμα, αλλά δεν είστε σίγουρες πώς να το χρησιμοποιήσετε στον χώρο σας, σας έχω τρεις ιδέες διακόσμησης.
 
Επιλέξτε ένα μοτίβο που σας αρέσει σε διάφορα σημεία στο δωμάτιο και δέστε το με μία δέσμη χρωμάτων, χωρίς να φαίνεται τυχαίο και χαοτικό. Στο συγκεκριμένο  σαλόνι χρησιμοποιείται πάνω από το ίδιο μπλε, κίτρινο, πορτοκαλί και ριγέ ύφασμα για τις κουρτίνες, ενώ τα μαξιλάρια, οι ταπετσαρίες και η καρέκλα έχουν μία συνοχή, ώστε να τραβήξουν μαζί βλέμμα. Αν θέλετε να περιορίσετε κάπως το μοτίβο στο δωμάτιο, μπορείτε να τοποθετήσετε λίγα αξεσουάρ, όπως μαξιλάρια και χαλί και να κρατήσετε στα μεγαλύτερα αντικείμενα (όπως τα έπιπλα και τις κουρτίνες σας) ένα στέρεο χρώμα.
 
Αυτό το σαλόνι χρησιμοποιεί ζεστά χρώματα (κόκκινο, πορτοκαλί, ροζ, κίτρινο) μαζί, ώστε να δημιουργηθεί ένα φιλόξενο περιβάλλον και μία πολύχρωμη ατμόσφαιρα. Με τη χρήση διαφορετικών χρωμάτων από την ίδια παλέτα και την ίδια ένταση, αναδεικνύονται ένα σωρό διαφορετικά χρώματα και διατηρείται παράλληλα ένα κομψό ντιζάιν.
 
Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποια έντονα χρώματα μαζί σ’ ένα δωμάτιο, είναι μια καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε ουδέτερα χρώματα ως φόντο και να τοποθετήσετε χρώμα στα έπιπλα και τις εμφάσεις. Αυτό το σαλόνι διαθέτει μερικά μόνο πολύχρωμα αντικείμενα, τα οποία όμως δημιουργούν πραγματικά μια τολμηρή ματιά σ’ αυτό τον ουδέτερο χώρο.