Μήπως σας έχει πιάσει μία τάση ανανέωσης αυτές τις μέρες; Μήπως περιμένοντας την άνοιξη αποκτάτε μία πιο ρομαντική διάθεση; Σας έχω τέσσερις προτάσεις διακόσμησης που θα καλύψουν τη δημιουργική σας πλευρά, δίνοντας μία ρομαντική εσάνς στο σπίτι σας.

Το βασικό αντικείμενο που θα χρειαστείτε είναι ένα φλιτζάνι τσαγιού με vintage επιρροές. Αν δεν έχετε, κοιτάξτε στα ντουλάπια της μαμάς ή της γιαγιάς σας. Αν δεν βρείτε και πάλι, σας προτείνω μία κυριακάτικη βόλτα στο Μοναστηράκι ή σε παζάρια όπου πωλούν παλιά αντικείμενα και σερβίτσια. Θα βρείτε πραγματικά κομψοτεχνήματα.

Η πρώτη φωτογραφία είναι μία καταπληκτική ιδέα: Γυρίστε ένα φλιτζάνι τσαγιού ανάποδα και αφού τρυπήσετε τον πάτο του αλλά και τον πάτο του πιάτου, περάστε από μέσα μία λάμπα. Αμέσως θα το μεταμορφώσετε σε μία κρεμαστή λάμπα-κόσμημα! Μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να διαβάζει το "Περηφάνια και Προκατάληψη" κάτω από ένα τέτοιο υπέροχο φωτιστικό. 

Αν προτιμάτε πάλι κάτι πιο απλό, αλλά εξίσου ρομαντικό, μπορείτε να ρίξετε λίγο φως στη βραδιά σας μεταμορφώνοντας φλιτζάνια τσαγιού σε μικρά κηροπήγια. 

Aυτή η έξυπνη ιδέα για κέικ φαίνεται ιδανική για τα γλυκίσματά σας, άλλα και πολύ φίνα.  

Τέλος, αν θέλετε να καλλιεργήσετε ένα μικρό φυτό ή λίγο πράσινο τσάι, μετατρέψτε το φλιτζάνι σας σ' ένα μικρό γλαστράκι και δώστε ένα εντελώς νέο νόημα στις λέξεις "πράσινο τσάι"!