Υλικά

  • 200 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 8 φέτες μπέικον
  • ½ φλιτ. κρουτόν
  • 150 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 15 γρ. βούτυρο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σ’ ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και τσιγαρίζετε το μπέικον, ανακατεύοντας καλά μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια, το τοποθετείτε σε πιάτο με χαρτί απορροφητικό. Mόλις κρυώσουν οι φέτες μπέικον, τις κόβετε julienne. Πλένετε και στραγγίζετε καλά το σπανάκι και αν τα φύλλα του είναι μεγάλα, τα κόβετε με το χέρι σε μικρότερα κομμάτια. Tο βάζετε σ’ ένα μπολ, προσθέτετε τα κομματάκια μπέικον, τα κρουτόν και την γκοργκοντζόλα κομμένη σε κομματάκια (κι αυτή με το χέρι) και ανακατεύετε μαζί με το αλάτι. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και σερβίρετε. Πιο εύκολη δεν γίνεται!