Υλικά:

  • 12 γαρίδες
  • 2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μαραθόριζα
  • 1/4 φλ. τσαγιού ούζο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 100 γρ. φέτα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε το σώμα από τις γαρίδες (κρατώντας τα κεφάλια πάνω στο σώμα) και αφαιρείτε το έντερο. Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε τις γαρίδες και τις ροδίζετε για 1΄ από κάθε πλευρά. Προσθέτετε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη μαραθόριζα. Αφήνετε να σοταριστούν για 3΄-4΄ και σβήνετε με το ούζο. Βγάζετε τις γαρίδες σε πιάτο για να μην παραβράσουν και προσθέτετε στη σάλτσα την ντομάτα και τη ζάχαρη καθώς και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αφήνετε να βράσει η σάλτσα για 6΄-7΄ σε δυνατή φωτιά μέχρι να μελώσει. Ξαναβάζετε τις γαρίδες στη σάλτσα και ελέγχετε το αλατοπίπερο. Στο τέλος προσθέτετε και τη φέτα κομμένη με το χέρι σε μικρά κομμάτια. Σερβίρετε με ζεστό τραγανό ψωμί και λίγο ουζάκι!