Υλικά:

  • 4 φιλέτα σολωμού
  • 30 γρ. μέλι
  • 100 γρ. soya sauce
  • τζίντζερ & φρέσκο πιπέρι
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • ελαιόλαδο ή βούτυρο

Προετοιμασία:

Μαρινάρετε τα φιλέτα σ’ ένα μπολ, στο οποίο έχετε περιχύσει το μέλι, τη soya sauce, το τζίνζερ, το χυμό προτοκάλι και λίγο φρέσκο πιπέρι για 2 ώρες. Έπειτα, αλείφετε με πολύ λίγο ελαιόλαδο τα φιλέτα και τα ψήνετε στο grill, περιχύνοντας από πάνω τη μαρινάδα. Tα ψήνετε για 8-10 λεπτά περίπου ή μεχρι ν’ αποκτήσουν ένα απαλό ροζ χρώμα.

Πουρές καρότου/πατάτας

  • 4 πατάτες
  • 2 καρότα
  • μοσχοκάρυδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 200 ml βρασμένο γάλα

Βράζετε τις πατάτες και τα καρότα και μετά τα χτυπάτε στο μίξερ μέχρι ν’ αποκτήσουν την όψη του πουρέ. Στο μεταξύ, ρίχνετε και τα μπαχαρικά. Τοποθετείτε λίγο βούτυρο στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μ’ ένα σύρμα τον πουρέ για 1-2 λεπτά... Καλή όρεξη!