Υλικά για την γκανάς

1 κουτ. καφέ εσπρέσο
2 κουταλιές νερό
250 γρ. σοκολάτα
6 κουταλιές βούτυρο
λίγο αλάτι

Για το κέικ

2 κουταλιές κακάο
2 αυγά χωρισμένα
1 ασπράδι
3 κουταλιές ζάχαρη

Για το σερβίρισμα
Κρέμα γάλακτος και άχνη ζάχαρη


Προετοιμασία

Διαλύστε τον καφέ μέσα στο νερό. Λιώστε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο και προσθέστε τον έτοιμο, πια, καφέ. Κρατήστε 6 κουταλιές από το μείγμα και βάλτε τες σε ρηχό μπολ στο ψυγείο, να παγώσει σαν μία μάζα.

Ετοιμάστε το κέικ. Ρίξτε στο υπόλοιπο μείγμα το κακάο και τον κρόκο και ανακατέψτε. Χτυπήστε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μαρέγκα, ώστε να... στέκεται. Ανακατέψτε την απαλά με το σοκολατένιο μείγμα.

Βουτυρώστε 6 ατομικά πυρίμαχα σουφλεδάκια και βάλτε στο κέντρο τους από μία κουταλιά από το κρύο μείγμα της σοκολάτας (γκανάς). Ρίξτε από πάνω τη ζύμη του κέικ, μέχρι να φτάσετε τα 3/4 του ύψους.

Ψήστε για 6 λεπτά στους 200 βαθμούς και σερβίρετε αμέσως με κρέμα γάλακτος και άχνη ζάχαρη.